Dommerkursus 2019

Herunder brev ifm. dommerkursus 2019, som forventeligt finder sted på Herning Dyrskueplads lørdag den 28. september kl. 10.

Kære Raceformænd, Dommere, Avlsudvalg og Udstillingsudvalg.

Avlsudvalget har besluttet, at det er tid for at ajourføre racernes mål – samt uddanne nye dommere og opdatere de gamle.

Målet er uddannelse i dyrskuebedømmelse. – Samt træne avlere i at se på deres dyr.

Det er også tid for, at hver race får kigget på Racebeskrivelsen (inklusive prioritering) – og får sine ønsker kommunikeret ud.

Hvis I ønsker korrektion af Racebeskrivelsen, – så send det hurtigst muligt til Markus (Morten Jakobsens søn, (webmaster@sheep.dk), så han kan få det sat på hjemmesiden (Sheep.dk). Racebeskrivelsen skal have den samme opbygning som nu. Markus skal have den senest 1. september.

Det næste er: I skal – hvis det er muligt – tage op til fem dyr med fra jeres race – gode og dårlige – helst samme alder og samme køn. Der vil være dyrlæge til indsyning – og opdateret maedi- og klovsygeattest samt ejererklæring skal medbringes. (Det samme som til dyrskuer). Det gælder også uldlængden: Ca et par centimeter.

Kurset afholdes på Herning Dyrskueplads lørdag den 28. september kl. 10.

Programmet følger snarest.

Vil I kommunikere det ud til jeres avlere, så vi kan få en god og konstruktiv dag sammen.

Vi vil gerne have tilbagemelding – og tilmelding til mig (asger.markussen@mail.dk) – telefon 24612035 om deltagere (dyr og folk).

Medbring selv forplejning til mennesker og dyr. Der vil blive opkrævet et gebyr fra hver deltager (hav kontanter eller mobile pay med). Nærmere følger – sammen med det endelige program.

Venlig hilsen

På Avlsudvalgets vegne

Asger Markussen

 

P.S. Vi må konstatere, at på Landsskuet var ikke alle racebeskrivelser ajourført. – Derfor: Hvis I laver om, – så send besked til mig og Ann-Britt.